МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2016
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg
Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
28 Април 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[16 Февруари 2017]

Отличиха 26 малки художници във второто издание на Областния конкурс за рисунка „Бъдещето през моите очи”


[Още снимки]

В изложбената зала на ОДК- Кърджали вчера се проведе специална церемония, по време на която бяха връчени наградите на отличилите се участници във Втория Областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”. Организатори на тази своеобразна арт надпревара за деца са Общинския детски комплекс, ГЛОБАЛ НЕТ, а през тази година към инициативата се включиха и аптеки „Меаца”.
Конкурсът „бъдещето през моите очи” се провежда за втора година по предложение на управителя на фирма Глобал нет Лазар Попов. Организаторите отчета засилващ се интерес към него и илюстрираха констатацията си с цифри. През миналата година участници със своите футуристични рисунки са били 100, а през тази те вече са 254 от 21 училища в 10 населени места. Творбите бяха оценявани от жури, в чийто състав влизат художниците Пенка и Хари Атанасови. Участниците бяха представители на училища от цялата област – Кърджали, Джебел, с. Енчец, Крумовград, с. Чорбаджийско, Ардино, Момчилград.
„Темата „Бъдещето през моите очи” предоставя възможност на децата да разгърнат своето въображение и мечти, като направят творческа интерпретация във всички възможни посоки: високи технологии, мобилност, архитектура, градове на бъдещето, природа, превозни средства, космос и други пространства и др. Целите на конкурса са
Цели на конкурса са да открива, популяризира и подпомага развитието на детските таланти в областта на изобразителното изкуство и да развива интелектуалните способности на учениците; Да стимулира и развива визуалната и изобразителна култура, да съдейства за развитието на детската фантазия, творческа активност и интерес към изучаване на бъдещето”, каза директорът на ОДК Златка Пеньова.
Наградите – грамоти и аксесоари за мобилна техника, връчиха управителят на Глобул нет Лазар Попов и представителят на Аптеки Меаца Гергана Стоянова.
В началото на церемонията бяха раздадени 5 специални награди от името на Глобал нет, Аптеки Меаца, ОДК и галерия „Дар”. Те отидоха при малките художници от СУ „Вл. Димитров Майстора” и ОДК Джем Ариф, Александра Попова, Селин Ахмед, Есра Юсеин и Яна Хаджиева.
Останалите награди – общо 21, в това число и поощрителни, бяха разпределени между отличилите се художници в две категории, в две възрастови групи – категория „Училища”и категория „ Школи”.
Първенци в тези категории са Дамла Тасим – 8 години от СУ”П.Р.Славейков” , Елиза Бозова – 12 години от същото училище, Ебру Делиюсеин – 7 години от ОДК гр.Ардино и Ирем Ахмед – 13 години от ОДК гр.Кърджали.

Новината е посетена: 118 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Семеен хотел Олимпия Минерални бани Семеен хотел Роксана Минерални бани