МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
БАНКОВИ СМЕТКИ
Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2016
Спортен календар 2016
Телефонен указател
Работно време
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg
Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
24 Март 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[21 Февруари 2017]

21 езика в Арт галерия „Кръг” по повод Международния ден на майчиния език – 21 февруари


[Още снимки]

Точно в 12,30 днес залата на Арт галерията на бул. Тракия се изпълни с млади хора, които станаха част от акция посветена на Международния ден на майчиния език -21 февруари. Гостите на проявата бяха посрещнати с експериментална изложба с визуални материали по тестове, написани на няколко европейски езика, а също и на турски, корейски, японски, арабски, бенгалски, иврит, арменски и латински.
Проявата бе открита от Радост Николаева, директор на Артдвижение КРЪГ , която сподели, че днешният международен ден на майчиния език се чества на много места по света и може да бъде определен и като международен ден на езиковото многообразие. „Ние правим тази акция, като вид предизвикателство, защото живеем в мултикултурен град, където мнозина ползват два езика, а някои от участниците в акцията ни знаят и пет. Така, че в един глобален свят, където езикът е връзка както с паметта на предците и миналото и с цялата история на цивилизацията, е невъзможно да не бъде отбелязан Международния ден на езика.”, каза още Николаева.
Сред гостите на събитието бяха зам.-кметовете на община Кърджали Катя Митовска и Веселина Тихомирова, представители на различни институции и младежи от Арт движение КРЪГ.
Всички те бяха поздравени от зам.-кмета Веселина Тихомирова, която заяви: „Наричат Кърджали столица на толерантността. Кърджали е град, който обединява многообразието – етническо, религиозно, културно. Темата за майчиния език е особено важна за нас, защото езикът е основен фактор за нашата идентичност, начин за запазване и развиване на нашите традиции. На днешния ден ние трябва да сме горди, защото от над 7000 езика в света, за 6 има спомен или се говорят в Кърджали.”. Тихомирова поздрави Арт движение КРЪГ за днешната инициатива, посветена на Международния ден на майчиния език, като част от Областните прояви за честване на празника и пожела здраве и успехи в начинанията на участниците.
Проявата продължи с изпълнение на авторски тестове -стихове и есета на английски, френски, шведски, италиански, турски и български в почит към езиковото многообразие по света.


Новината е посетена: 378 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Семеен хотел Олимпия Минерални бани Семеен хотел Роксана Минерални бани