МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
БАНКОВИ СМЕТКИ
Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2016
Спортен календар 2016
Телефонен указател
Работно време
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg
Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
24 Март 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[24 Февруари 2017]

В послание за реална финансова децентрализация се обединиха от НСОРБВ момента има не местно самоуправление, както се твърди официално, а местно управление, защото местната власт е зависима от централната по всички показатели, каза днес в предаването „Денят започва” по БНТ, зам.-председателят на НСОРБ, кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той бе гост в студиото на предаването заедно със своите колеги Донка Михайлова, кмет на Община Троян и Иво Димов, кмет на Димитровград, които коментираха в разговор с водещия Иво Никодимов финансовата децентрализация у нас, която се оказва сред най-сериозните проблеми пред местната власт. В хода на разговора инж. Хасан Азис обърна внимание на приетото вчера на Общото събрание на Националното сдружение на общините, Общинско послание към бъдещето Народно събрание и Министерски съвет. В него основния акцент е за реална децентрализация и реалната местна власт, която трябва да се осъществи в страната. За реална финансова децентрализация и реално местно самоуправление по думите на инж. Азис са необходими редица фактори.
Един от важните акценти,според него, е за устойчивост или независимост на местните власти. Всяка година те се натоварват с нови правомощия и отговорности без да бъдат за това финансово осигурени. В момента местните власти са натоварени с над 100 такива дейности. Сега една от тях е организацията на предсрочните парламентарни избори като местната власт осигурява дофинансиране на избирателния процес, което й струва 20-30% от всички финансови ресурси. Затова кметовете искат държавата да не им прехвърля отговорности без те да бъдат финансово осигурени. На базата на Европейската харта за местното самоуправление местните администрации в България вече ще си търсят правата в съда по отношение на финансово необезпечените задължения, които им се вменява, категоричен беше инж.Хасан Азис.

Новината е посетена: 617 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Семеен хотел Олимпия Минерални бани Семеен хотел Роксана Минерални бани