МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2016
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg
Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
21 Април 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[03 Март 2017]

Кметът, попът и мюфтията на кафе на заедността


[Още снимки]

Като кафе на заедността определиха тазгодишното традиционно Третомартенско кметско кафе енорийският свещеник на Кърджали проф. д-р отец Петър Гарена, кметът инж. Хасан Азис и бившият главен мюфтия Фикри Сали. Отново домакин бе учителят Байрам Юсеин.В срещата се включи и вр.и.д. кмет инж. Катя Митовска.
Отец Петър Гарена честити Националния празник и призова да не забравяме, че освен християни, тук има и мюсюлмани.Той подари на всички мартеници с пожелание за здраве, надежда в пролеттта и безоблачно съществуване на региона. „Важно е, че днес на Националния ни празник сме заедно, празниците трябва да служат за обединение на нацията и да не допускаме поводи за разединение.Ние трябва да сме от съзидателите, а не от рушителите”, каза Фикри Сали и обеща да изпълни молбата на отец Петър да се моли за всички български граждани, за добруването в България.
Градоначалникът припомни стремежът на духовните лидери и даскала към установяване на модели на разбирателство и взаимодействие в Кърджали.
„С тази наша традиционна среща на Трети март отправяме послание за утвърждаване моделите на устойчивост на обществото. Тази година това е кафето на заедността, необходимият нов прочит на отношението към нашата Родина. Кафето днес с особена острота задава въпроса за националната отговорност и гордост. В нашия малък Кърджали и в нашата малка България се опитвахме през годините да даваме оценки на Великите сили. По-важно е обаче друго-да обичаме страната си. Нека всички молитви в църкви и джамии да са благословени, а уроците в училищата да правят нашите деца достойни граждани на нашата Родина”, заяви кметът на Кърджали инж.Хасан Азис.
Байрам Юсеин също чести празника 3 март на всички и сподели, че тази традиционна среща е доказателство за толерантността, човечността и добрия комшулук между хората в Кърджали.
В срещата се включи и вр.и.д. кмет инж. Катя Митовска.
Новината е посетена: 292 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Семеен хотел Олимпия Минерални бани Семеен хотел Роксана Минерални бани