МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2016
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg
Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
21 Април 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[20 Април 2017]

Сезгин Бекир участва в Общо събрание на асоциацията на секретарите на общини в България143-ма секретари на общини в страната ще се включат днес в работата на ХХV Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/. Това съобщи секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, който е и зам.-председател на УС на НАСО РБ. Той допълни, че на форума, който се провежда в гр. Хисаря, ще бъдат обсъдени дейностите и бюджетът на Асоциацията през годината. Предвижда се да бъдат гласувани и промени в Устава и Правилника на Асоциацията, част от които свързани с избора на председател.
Като паралелна проява, във вторият ден форума, ще бъдат представени презентации на различни теми, една от които ”Дигитализация и управление на архивни фондове - необходима крачка по пътя към електронно управление”.
„Темата е изключително важна в контекста на вече приетите промени в нормативната уредба, гласувани в Закона за електронното управление и създаването на Държавна агенция за електронно управление, за което са предвидени средства в ОП „Добро управление”, каза Сезгин Бекир.
Що се касае до успешното въвеждането на електронните услуги за гражданите в община Кърджали, Сезгин Бекир припомни, че именно кърджалийското село Бойно е първото електронно село в страната.
„Никога обаче това, което е направено по отношение на внедряването на високите технологии по отношение на електронните услуги, не е достатъчно, защото те се развиват много бързо.”, каза още Бекир. По думите му за да случат нещата трябва не само общините да работят индивидуално, а да има законодателна воля и единна система за това. „Защото в момента всяка една община, а те са 265, си върви по собствена писта и много често информационните масиви не си комуникират помежду си и няма съвместимост между тях. Има общини с по-големи възможности и те са доста напреднали, а други тепърва прохождат. Нещата предстоят да се случат и това ще стане само с воля на централно ниво и осигуряване на финансиране.”, каза още Сезгин Бекир.
Новината е посетена: 62 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Семеен хотел Олимпия Минерални бани Семеен хотел Роксана Минерални бани