Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Март - 2018 г.

44 електронни услуги въведе Община Кърджали

 01 Март 2018
Община Кърджали стартира от 1 март 2018г. предоставянето на 44 електронни услуги на своите жители.Те са едни от най-често използваните услуги от страна на гражданите в областта на гражданската регистрация, общинската собственост, териториално-селищно устройство, местни данъци .

160 пожелания за здраве и надежда изпратиха членовете на Клуб "Етнография"

 01 Март 2018
Сто и шестдесет пожелания за здраве и надежда изпратиха членовете на Клуб „Етнография“ за празника Баба Марта

Мартенички от кмета за 2800 деца от Кърджали

 01 Март 2018
Кметът на общината инж.Хасан Азис дари близо 2800 деца от община Кърджали с мартенички по случай Баба Марта. Инициативата с даряване на пролетните символи се реализира за четвърта поредна година.

Кампания "Мартеница с кауза" организираха деца в Кърджали

 02 Март 2018
Благотворителната кампания „Мартеница с кауза” за онкоболни деца приключи с 1860 продадени мартеници и 2 356.50 лева спечелени средства. Участваха много ученици от началните класове на СУ”Йордан Йовков”

Цветя и венци пред паметника на Руския воин в Кърджали

 03 Март 2018
Кметът инж.Хасан Азис, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и представители на общинското ръководство се преклониха пред подвига на загиналите за Освобождението на България. Те поднесоха цветя и венци пред паметника на Руския воин в Кърджали

Кърджали чества 140 години от освобождението на България

 03 Март 2018
С третомартенско ученическо шествие на представителни и знаменни групи от училищата в Кърджали започна тържеството, посветено на 140 години от освобождението на България от османско владичество.

Стартира кампанията за събиране на местните данъци и такси за 2018 година

 07 Март 2018
От 6 март Община Кърджали стартира новата кампания за събиране на местни данъци и такси за 2018 г. Дължимите данъци за 2018 година са преизчислени на ставките от нивата за 2016г., а в момента на плащането им автоматично се приспадат надвнесените суми от миналата година,съобщи зам.-кметът на община Кърджали Тунджай Шюкрю.

Баба Марта закичи с мартеници децата в ОДК

 07 Март 2018
Днес в 13.00 ч. над 250 първокласници посрещнаха Баба Марта в Общински детски комплекс гр.Кърджали, на Детски празник организиран от Община Кърджали и ОДК. В програмата участваха децата от Школата по етнография и краезнание, клуб „Театър, творчество, изява”, ДВГ „До Ре Ми” и Школата за модерни танци.

Покана за обществено обсъждане

 07 Март 2018
Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на  Проект за  Изменение и допълнение на НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ПОЛЗВАНЕ НА СОЦИАЛНИ ЖИЛИЩА  В ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ.  

Община Кърджали, ЦПЛР-Общински детски комплекс-Кърджали и СУ „Владимир Димитров.Майстора” обявяват IV ри детска рисунка „Родопски багри”

 07 Март 2018
Конкурсът „Родопски багри” е посветен на художника Джемал Емурлов-Джими, почетен гражданин на гр. Кърджали.Крайният срок за изпращане на творбите е 19 април 2018г. Наградените и селектирани от журито рисунки  ще бъдат експонирани в изложбата „Родопски багри”. Тя ще бъде открита на 30.04.2018 г. от 15.00 часа в Детската галерия на ЦПЛР-ОДК гр.Кърджали.

Честит празник!

 08 Март 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис честити Международния ден на жената – 8 март, на всички жени от общината! С пожелание за здраве, щастие и безброй красиви мигове! Нека радостта и любовта да топлят сърцата ви и да озаряват дните ви! Честит празник!

Кметският екип подари над 120 рози за 8 март

 08 Март 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметовете Мюмюн Али, Тунджай Шюкрю,Веселина Тихомирова,инж.Катя Митовска и секретарят на общината Сезгин Бекир подариха на служителките в Общинска администрация червени рози по случай 8 март – Международен ден на жената.

Кърджали и Силиври ще се побратимяват

 12 Март 2018
Подписването на  Договор за побратимяване между община Кърджали и истанбулската община Силиври беше тема на разговорите  между кмета на Силиври г-н Юзджан Ъшъклар и заместник кмета на Кърджали Мюмюн Али.Делегация от община Кърджали беше на среща в турската община за провеждане на предварителни разговори във връзка с предстоящото побратимяване между двете общини.

Ирански дипломат посети община Кърджали

 13 Март 2018
Въпросите на културното сътрудничество обсъдиха в Кърджали съветникът по въпросите на културата в посолството на Ислямска Република Иран Хамид Реза Азади и зам.-кметът по социални дейности и култура на община Кърджали Веселина Тихомирова. В разговорите участва и зам.-председателят на общинския съвет Юсеин Ахмед.

ПОКАНА №3

 13 Март 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната   администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 21.03.2018г. /сряда/ от 10,00 часа в голямата зала на "Бизнес инкубатора" заседание при следния проекто-дневен ред:

Кметовете поискаха от образователния министър ефективно изучаване на турски в училище

 14 Март 2018
Да се създадат реални условия за изучаване на турски като майчин език в училищата.Това поискаха на среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев днес кметовете от област Кърджали.На срещата, в столицата, с министерския екип присъстваха кмета на Кърджали инж.Хасан Азис, кметовете на Ардино, Момчилград, Черноочене, Крумовград и Кирково, зам.кмета на Джебел, народният представител от ДПС Ерол Мехмед и Мукаддес Налбант, бивш зам.-министър на образованието.

Обсъдиха Наредбата за ползване на социални жилища в община Кърджали

 14 Март 2018
В залата на Бизнесинкубатора на 13 март 2018 г. в Кърджали се организира обществено обсъждане на Проект за Изменение и допълнение на Наредба за условията и реда за настаняване и ползване на социални жилища в община Кърджали

Справка за постъпили предложения, становища и възражения от обществено обсъждане

 15 Март 2018
СПРАВКА ЗА ПОСТЪПИЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, СТАНОВИЩА И ВЪЗРАЖЕНИЯ ПО ПОВОД ПУБЛИКУВАН ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ  НА НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ПОЛЗВАНЕ НА СОЦИАЛНИ ЖИЛИЩА В ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ /приета с Решение № 31 от 20.02.2017 г. на Общински съвет – Кърджали/

Обявление за обществено обсъждане

 15 Март 2018
На основание чл.127, ал.1 от Закона за устройство на територията Община Кърджали съобщава за обществено обсъждане на проект ”Изменение на Общ устройствен план в частта на УПИ ІI-2 в кв.91, УПИ ІІ-501, УПИ І-502 в кв.245 и УПИ І-499 в кв.246 по плана на Централна градска част на град Кърджали.”

Започва изкърпването на дупките в областният град

 16 Март 2018
Започва изкърпването на дупките по четири от най-натоварените улици в областният град. Това съобщи старши експертът в общинска администрация Кърджали инж. Слави Димитров. Той уточни, че първата от тях е ул. „Генерал Владимир Стойчев”.

Стартира петото юбилейно издание на офроуд състезанието "Кърджали 4х4 2018"

 16 Март 2018
Петото юбилейно издание на офроуд състезанието „Кърджали 4х4 2018”  се открива днес, а началото бе дадено символично с пресконференция на  кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и директора на спортното събитие известния пилот Тодор Христов.

Малките художници видяха бъдещето в своите рисунки

 16 Март 2018
В Общински детски комплекс гр.Кърджали се проведе официалната церемония за откриване на изложбата от ІІІ-я Областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”. Организатори на конкурса са ОДК и фирма „Глобал Нет”.

Международния ден на приказката – 20 март, отпразнуваха децата на Кърджали в ОДК

 17 Март 2018
Десетки деца със своите родители, а също и баби и дядовци дойдоха в двореца на детското царство, за да съприжевеят любими приказки, а също и да се полюбуват на 20-те текстилни ръчно изработени пана от изложбата на приложничката Ваня Иванова, наречена „Приказки от куфара”.

Започва ремонтът на ул. "Заводска"

 19 Март 2018
Приключи процедурата по обявеното публично състезание за възлагане на обществена поръчка за реконструкция и ремонт и на ул. „Заводска”. Вече има подписан договор с избраната фирма изпълнител „Караман” ООД и започват ремонтните дейности по улицата, съобщи днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Започна реновирането на предпазните парапети новия мост

 19 Март 2018
Започна реновирането на предпазните парапети на моста към кв. „Възрожденци” част от ул. Булаир”. Дейностите са част от възложената от община Кърджали обществена поръчка, която включва и подмяната на осветителните тела и въвеждането на енергоспестяващи мерки по моста, съобщи днес кметът инж. Хасан Азис.

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 19 Март 2018
СПРАВКА ЗА ПОСТЪПИЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, СТАНОВИЩА И ВЪЗРАЖЕНИЯ ПО ПОВОД ПУБЛИКУВАН ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТИЕ – ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС КЪРДЖАЛИ

Стартира процедурата по обявяването на обществена поръчка с предмет  реконструкция и въвеждане на енергоспестяващо осветление в община Кърджали

 19 Март 2018
Инж. Хасан Азис съобщи, че процедурата вече е въведена в системата на Агенцията по обществени поръчки /АОП/ за предварителен контрол и се очаква  най-късно в четвъртък тази седмица да бъде публикувано решение за откриване на обществената поръчка, ако АОП не поиска допълнителна информация от възложителя.

Прессъобщение

 19 Март 2018
На 20.03.2018 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” ддесетото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България. В него ще бъдат представени подробности за две от обявените процедури чрез подбор на проектни предложения по мерки на Оперативна програма Развитие на селските райони 2014-2020г

Концерт „Кралство Детеландия” представи Студио „Танцуващи ноти” в ДГ „Детелина”

 20 Март 2018
Концерт под надслов „Кралство Детеландия“, вдъхновен от настъпващата пролет, представиха децата от ДГ „Детелина“ Кърджали, участващи в клубната форма Студио „Танцуващи ноти” на проект „ХОРО-Хармония в Общуването, равноправие в Образованието“.

Следващата седмица откриват официално закрития плувен басейн

 20 Март 2018
Официалното откриване на покрития плувен басейн „Арпезос” предстои следващата седмица, като конкретният ден и час ще бъдат оповестени допълнително. Това съобщи пред журналисти  кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Честит празник!

 20 Март 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис честити на всички социални работници Световния ден на социалната работа – 20 март, като им пожелава здраве и професионални успехи !

Съобщение

 21 Март 2018
Община Кърджали напомня на всички собственици на домашни кучета, че крайният срок за заплащане на годишната такса за притежание на куче в размер на 4.00 лева е 31 март 2018 година.2018 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign