Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2018 г.

18 индивидуални и колективни награди бяха връчени на млади журналисти от Кърджали на официалната церемония в Разград

 02 Април 2018
Официалната церемония по награждаване на победителите в Шестия национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов" се проведе на 30 март в Разград. Наградените ученици и техните учители изказват своята благодарност на ръководството на община Кърджали за подкрепата и осигурения транспорт.

Маратон на четенето

 02 Април 2018
С четене в детска градина „Вяра, Надежда и Любов” РБ „Никола Вапцаров” даде старт на Националната кампанията „Маратонът на четенето 2018”. Гост на децата беше зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова. След топлото посрещане тя прочете на малчуганите стихотворението „Смелото кокиче” и българската народна приказка „Кума Лиса кръстница”.

Инициативата „Кърджали-чист и красив” получи подкрепа на заседание на Обществения съвет към Общински съвет Кърджали

 03 Април 2018
Община и общественици си подадоха ръце за чист и красив Кърджали. На заседание на Обществения съвет в присъствието на ръководителите на работодателските организации бе представена инициативата на общинска администрация „Кърджали-чист и красив”. Предвижда се два пъти в годината кърджалийци да се организират и солидарно с общината да чистят града.

Община Кърджали кани кърджалийци да се включат в традиционното пролетно почистване

 03 Април 2018
Пролетта настъпи, нека се огледаме и решим как да направим околното пространство на дома, в който живеем по-приветливо, по-чисто и по-красиво!Община Кърджали ви кани да се включите в традиционното пролетно почистване във връзка с Деня на Земята – 22 април на 14 април 2018 година от 10.00 часа.

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 04 Април 2018
ПО ПОВОД ПУБЛИКУВАН ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ,,ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА, НАЧИНА И УСЛОВИЯТА ЗА ОТПУСКАНЕ НА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ НА ЛИЦА И СЕМЕЙСТВА ОТ ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ”

Прет-а-порте „Умница- хубавица“

 04 Април 2018
Вълнуващата модно- артистична фиеста бе представена на 29 март  в Театрално- музикален център гр. Кърджали.  Модното събитие на сезон пролет-лято 2018, прет-а-порте „Умница- хубавица“, се реализира в рамките на проект „ХОРО- Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г.

Музикални таланти от СУ „Отец Паисий” Кърджали с първа награда от ХV Национален конкурс за изпълнители на забавна песен

 05 Април 2018
Цветно, светло и завладяващо бе представянето на Веселина Стефанова и Димитър Стефанов от СУ „Отец Паисий“ във Военния клуб в град Пловдив в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница. Силното им музикално участие в конкурсните дни ги превърна в победители и носители на първа награда от Национален дворец на децата.

Деца от ОДК шариха яйца

 05 Април 2018
540 яйца боядисаха днес, на Велики четвъртък, децата от клубните форми към Общински детски комплекс гр.Кърджали.

Благотворителна инициатива „Великденска усмивка”

 05 Април 2018
За 14-та поредна година Детски и младежки парламент и ОДК гр.Кърджали организират Благотворителна великденска инициатива.  С дарените козунаци и боядисаните яйца младежите от Детски и младежки парламент  подготвиха над 70 великденски пакета, които днес ще раздадат.

По случай 7 април – Световен ден на здравето, кметът на община Кърджали поздравява всички здравни работници от общината

 05 Април 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис поздравява по случай 7 април  – Световен ден на здравето всички здравни работници от общината. Всички вие сте избрали тежка и хуманна професия и сте превърнали своето ежедневие в борба за живота и в името на живота. Пожелавам ви здраве, много енергия, лична удовлетвореност и успехи ! Честит празник!

Великденски детски празник на 8 април

 05 Април 2018
Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата и техните родители на Великденски детски празник на 8 април /неделя/ от 11 ч. в градинката пред църквата "Св.Георги Победоносец". Празникът ще започне с благословията на отец Петър.

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис поздравява всички християни от общината по случай предстоящите Великденски празници

 05 Април 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис поздравява всички християни от общината по случай предстоящите Великденски празници като им пожелава  здраве, щастие и благополучие! Нека духовният мир и любовта ви съпътстват през цялата година!

Кметът поздрави християните за Великден след пасхалното богослужение в църквата „Свети Гeорги”

 09 Април 2018
По традиция много кърджалийци се събраха в централната църква в Кърджали "Св. Георги Победоносец", за да присъстват на Пасхално богослужение за Възкресение Христово. То започна малко преди 24 часа, а  час по-рано от Пловдив пристигна и Благодатният огън. На празника и тази година присъства кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.  Той  поздрави всички богомолци с Великден. 

Деца празнуваха Великден с Роко Коко

 09 Април 2018
След тържествената литургия навръх Великден в градинката пред църквата "Св.Георги " в Кърджали започна детски празник, организиран от Детски и младежки парламент към ОДК и община Кърджали.

Покана за публично събитие

 10 Април 2018
На 15.04. 2018  година на стадион „Ботев парк“ в двора на ЕГ „Христо Ботев“ от 18:00 часа ще се проведе футболен турнир „Приятели“.  В турнира ще участват  отборите на Клуб „Футбол“ – първа група с ръководител Иван Тончев и Клуб „Футбол“ – втора група с ръководител Бирол Садула с участието на родители. Каним всички приятели на спорта да присъстват на спортния празник.

Кърджали - чист и красив

 10 Април 2018
Уважаеми съграждани, бих искал да Ви призова – граждани, фирми, учреждения и организации, училища, професионални гимназии, всички заедно да почистим около домовете си и на по-замърсени места в града на 14 април от 10.00 часа.

Деца залесиха парк „Арпезос Север” с нови фиданки

 10 Април 2018
Единадесет нови фиданки бяха засадени днес от възпитаници на ОУ „Св. Климент Охридски” и членове на Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс Кърджали. Акцията „Да засадим живот 14” се проведе тази сутрин от 11 часа в парк „Арпезос-Север” в рамките на Седмицата на гората, съвместно с община Кърджали.

Вечер за Джими

 11 Април 2018
Вечерта е посветена на 70 годишнината от рождението на художника Джемал Емурлов-Джими.  Ще се проведе на 13 април /петък/ от  18,00 часа в  Общинска галерия „Станка Димитрова.

Съобщение

 13 Април 2018
Община Кърджали ви кани да се включите в традиционното пролетно почистване във връзка с Деня на Земята – 22 април, на 14 април 2018 година от 10.00 часа.

Съобщение

 13 Април 2018
Община Кърджали съобщава, че заради националния траур, свързан с трагедията на АМ "Тракия", в която при катастрофа загинаха 6 човека и повече от 20 бяха ранени, насроченото за 14 април официално откриване на закрития плувен басейн се отменя.

Живописецът на Родопите Джемал Емурлов- Джими събра почитатели, колеги и приятели

 14 Април 2018
Личността и творбите на Джемал Емурлов събраха отново много негови почитатели, колеги и приятели.Ако не беше напуснал толкова рано земния свят, на 13 април т. г., Джими щеше да навърши 70 години. В памет на големия творец екипът на художествения отдел при РИМ Кърджали представи мултимедийна презентация, а залите на галерията бяха осветени от неговия дух

Кметът инж. Хасан Азис и екипът му участваха в пролетното почистване „Кърджали – чист и красив”

 14 Април 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметовете Мюмюн Али, Катя Митовска, Веселина Тихомирова,Тунджай Шюкрю и представители на Общинска администрация участваха в почистването на района на дигата край река Арда до третия етап на парк“Арпезос-Север“

Инж.Азис се информира за хода на строителството на новия завод

 16 Април 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и заместник кметът по строителство инж.Катя Митовска посетиха днес новостроящия се завод за производство на високотехнологични токозахранващи системи в Кърджали

Професионализъм, феърплей и емоции за любителите на футбола

 16 Април 2018
На 15.04.2018 година на стадион „Ботев парк“ в двора на ЕГ „Христо Ботев“ от 18:00 часа  се проведе футболен турнир „Приятели“, който е представително занятие за отборите на Клубове „Футбол“, създадени по проект „Приятели” с ръководители Иван Тончев и Бирол Садула. Младите спортни надежди на Езиковата гимназия демонстрираха своите умения на терена с участието на родители.

Прессъобщение

 16 Април 2018
На 17.04.2018 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на десетото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Изложба на колажи от отпадъчни материали под мотото "Земята е моят дом"

 17 Април 2018
Продължават проявите, организирани от община Кърджали по повод „Деня на земята”-22 април. Във фоайето на община Кърджали вече е експонирана изложбата под надслов „Земята е моят дом”, която представя творческите търсения на най-малките-децата от детските градини. За поредна година те показаха, че отпадъците могат да бъдат използвани при направата на различни колажи, обединени в темата за земята.

Фотографска изложба "Чудото Земя"

 17 Април 2018
40 фотографии представят младите фотографи, членове на клуб "От черно до бяло" при ОДК-Кърджали. Представянето на изложбата е част от програмата на Община Кърджали по повод "Деня на Земята"-22 април.

Етнографска изложба представят клуб "Етнография" по проект "Приятели на УН "Христо Ботев"

 17 Април 2018
Фоайето на Община Кърджали от днес приюти етнографска изложба, експонатите на която са събрани от участниците в клуб “Етнография” по проект “Приятели” на Училищно настоятелство  “Христо Ботев”, гр. Кърджали. В изложбата могат да бъдат видени автентични тъкани-черги, кърпи, престилки, месали, терлици, както и предмети на бита от миналия век.

В неделя Кърджали е  домакин на футболен турнир Купата на Coca-Cola 2018

 17 Април 2018
На 20 април /петък/2018г., в спортна  зала „Арпезос“ в Кърджали, от 13:00 ч. ще се проведе техническа конференция за Зонален етап на Купата на Coca-Cola 2018 с представители на училищата от зона „Кърджали“, класирали се за зонален етап от Веригата футболни турнири „Купата на Coca-Cola 2018”.

Млади художници и фотографи от Кърджали и Одрин редят съвместна изложба „Заедно на един мост”

 18 Април 2018
На 23 и 24 април 12 ученици от Школата по изобразително изкуство и Клуба по фотография към Общински детски комплекс гр.Кърджали за втора година ще гостуват на своите връстници от Училището по изящни изкуства ”Хасан Риза” в гр.Одрин, където ще участват в съвместната изложба „Заедно на един мост” с рисунки и фотографии.

ПОКАНА №5

 19 Април 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната   администрация  председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 26.04.2018 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание  при следния проекто-дневен ред:

Регионална среща за добри практики в екологичното възпитание и образование на учениците

 19 Април 2018
Днес, в 13 часа, в ОДК-Кърджали ще бъде откритата седмата поредна Регионална среща за добри практики в екологичното възпитание и образование на учениците посветена на Деня на Земята -22 април. Заявки за участие са подали 12 учебни заведения от областта.2018 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign