Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Проучват обслужването в общините

 12 Декември 2007

Днес в зала 322 на общинска администрация бяха представени резултатите от социологическо проучване по проект “Добро управление и организационна култура на местната власт в България”. Срещата откри кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, а нейни организатори са НПО Линкс, Център за либерални стратегии, Фондация за развитие в местното самоуправление с финансовата подкрепа на програма Матра на Кралство Нидерландия.
Основната цел на проекта е формулирането и прилагането на политики за прозрачно и почтено управление при институционализирано гражданско участие в разработването и приемането на процедури и административни правила за предотвратяване конфликт на интереси и възможности за корупция. Изследването стартира в началото на март тази година в десет общини от страната, сред които Велико Търново, Габрово, Монтана, Пазарджик, Сливен и Столична голяма община и ще продължи до 2009 година.
В Кърджали проучването е направено в периода юли-август тази година чрез пряко лично интервю с общински служители, представители на медии, НПО, обществени и бизнес организации и граждани.
По време на днешната среща Мая Христова, представител на социологическата агенция, извършила изследването, направи презентация на резултатите за община Кърджали.
Няколко са основните показатели, по които е извършено изследването - цялостна оценка за работата на общинска администрация, управление на общината, контрол върху дейността на администрацията, политики на прозрачност и други .
Направените препоръки в края се отнасят най-вече към увеличаване компетентността на общинските служители, бързина и качество на обслужването и координация и организация на работата на администрацията.

Още снимки
 Прочитания: 2067 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign