Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представиха институцията омбудсман

 18 Декември 2007

Информационен ден за представяне на институцията местен обществен посредник бе проведен днес в Конферентната зала на хотелски комплекс „Арпезос”- Кърджали. Проявата се реализира в рамките на проект ”Да служи и подобрява” и се организира от Община Кърджали и Фонд за превенция на престъпността – ИГА.
В рамките на информационния ден бяха коментирани темите – Правна рамка на институцията омбудсман и обществен посредник. Функции и роля на обществения посредник - примери от практиката, установяване на институцията обществен посредник в общината - номинации, избор, отчетност и прозрачност в дейността на обществения посредник и други. Бе представен и модел за граждански посредник, разработен от Фонд – ИГА, за приложение в случай на неуспешна изборна процедура. Участниците в срещата бяха запознати и с резултатите от социологически проучвания по темата.
Проект „Да служи и подобрява” се реализира от Фонд за превенция на престъпността – ИГА с финансовата подкрепа на Фонд за демокрация на ООН.
В срещата взеха участие кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет Сейфи Неджиб, общински съветници, представители на държавни и общински институции и неправителствения сектор.

Още снимки
 Прочитания: 2163 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign