Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наши баскетболисти спечелиха купата на кмета на Комотини

 03 Януари 2008

По покана на кмета на гръцката община Комотини г-н Димитриус Коцакис и инициативата и финансовата подкрепа на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис отборите на „Арда-Метеор” кадети и училищния отбор на СОУ ”П.Р.Славейков” участваха в новогодишния турнир по баскетбол за кадети и кадетки в Комотини, Р Гърция, който се проведе от 28 до 30 декември 2007 г..
На 28 декември 2007 г. гостите от Кърджали бяха посрещнати лично от зам.-кмета на община Комотини г-н Али Али и спортния организатор, които ги информираха за програмата на турнира за купите на кмета на община Комотини.
При кадетите участваха отборите на Комотини, Солун, Ксанти, Кавала, Александруполис и „Арда-Метеор”-Кърджали. Игра се по системата всеки срещу всеки. Под вещото ръководство на ст.треньора В.Шибойков „Арда-Метеор” спечели всичките си мачове под девиза „Дойдох, видях и победих” и взе купата за първо място на турнира.
Отборът остави приятно впечатление у всички треньори и публиката с комбинативна игра и прецизна стрелба в коша на съперника.
При кадетките участваха отборите на Комотини, Солун, Александруполис и СОУ”П.Р.Славейков”, водени от преподавателя по физкултура П. Иванова. Кадетките също играха по системата всеки срещу всеки. И заеха трето място в крайното класиране.Те оставиха добро впечатление с играта си, въпреки че не спечелиха всичките си мачове.Първи станаха отбора на домакините Комотини.
Турнирите се проведоха в две зали при отлична организация и съдийство. Зам.-кмета Али съпровождаше лично нашите отбори и се грижеше за тяхното настаняване и приятно прекарване в южната ни съседка.След завършване на турнира отборите посетиха град Кавала и останаха възхитени от най-красивия град на Северна Гърция.
Кметът на Комотини прие с благодарност поканата на кърджалийския си колега за по-широк и дългосрочен обмен в областта на спорта и отдиха.

Още снимки
 Прочитания: 2548 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign