Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали с нови проекти

 04 Януари 2008

В началото на втората европейска година в община Кърджали стартират нови проекти, финансирани от европейски фондове.
По програма “Устойчиво развитие чрез защита и опазване на водите и биоразнообразието в граничната област България -Гърция” ще бъде изградено пречиствателно съоръжение за отпадни води в село Бойно. Проектът е на стойност 346 хиляди евро. Продължителността е 14 месеца, партньор е община Самотраки, Р Гърция.
Вторият проект е по програма “Интегрирана подкрепа за икономическо развитие и стимулиране на заетостта България - Гърция”. Той е на стойност 137 684 евро и е насочен към насърчаване на икономическия прогрес чрез развитие на човешки ресурси в трансграничния регион”. Проектът трябва да приключи в края на месец ноември т. г., а партньор на община Кърджали е евро регион Еврос-Марица- Мерич, Р Гърция.
И през 2008-ма продължава работата по проект “Стъпка по стъпка – към увереност и пълноценен живот”. Неговата цел е да се създадат условия за преодоляване на социалната изолация и ресоциализация на децата с психически и физически увреждания”. В рамките на проекта ще бъде открит Дневен център “Надежда” в Кърджали, който ще предоставя пълен комплекс от услуги за деца на възраст от 6 до 18 години. За тях ще се грижи екип от 19 специалисти, чийто подбор вече е направен.
Готови са и два нови проекта, с които община Кърджали ще кандидатства по Оперативна програма Регионално развитие, това съобщи днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Те са на обща стойност около 1 милион лева. Чрез тях ще бъдат рехабилитирани две пътни отсечки Кърджали – Опълченско - Веждино- Пепелище и Кърджали- Зим Зелен- Повет - Панчево с обща дължина около 7 километра.

 Прочитания: 2716 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign