Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Хасан Азис прие Екрем Демирташ председател на Търговската палата на гр. Измир

 18 Януари 2008

Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис прие 22- членна делегация от Измирската търговско-промишлена палата, водена от председателя й Екрем Демирташ. В срещата участва и Генералния консул на Р Турция в Пловдив г-н Юмит Ялчън. В хода на разговорите бяха подчертани добрите двустранни отношения между България и Турция и възходящото развитие на икономическите връзки между двете страни. Инж. Азис припомни,че това е трета визита на турски бизнесмени от Измир в областния град, като втората е била по негова покана през 2002 година в качеството му на зам.-областен управител.
Г-н Азис представи пред гостите възможностите и условията за инвестиране в района, направените чужди инвестиции и сподели идеи за бъдещи контакти между Кърджали и Измир.
Председателят на ТПП – Измир г-н Екрем Дермиташ от своя страна запозна кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и зам.-кмета Нурджан Юсеин с повода за посещението на делегацията в България –търсене на подкрепа за кандидатурата на гр. Измир за домакин на международното изложение ЕКСПО – 2015 г. Турските бизнесмени са имали среща с министъра на външните работи на България г-н Ивайло Калфин, с представители на държавната и местна власт в Пловдив и Хасково.Г-н Демирташ подчерта, че изборът на Измир за изложението е от изключителна важност за икономическото и инфраструктурно развитие на Югоизточна Европа. Предстояло до 2013 година да бъдат изградени магистрални пътища от Измир до Анкара, Истанбул, Анталия и България. Очаквало се и строителство на мост край Чанаккале.Тази магистрала ще свърже не само две съседни страни, но и ще даде по-бърз достъп от Егейско море до Балканите, посочи г-н Демирташ. Той наблегна и на доброто развитие на търговско-икономическите връзки между двете страни и тяхното значение за бързо развиващите се икономики на държавите от региона в частност и на община Кърджали.
Във връзка с официалното откриване на българско консулство в Измир Екрем Демирташ отправи лична покана към кърджалийския кмет да присъства на официалната церемония.


Още снимки
 Прочитания: 2803 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign