Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Информационен ден организира днес ДАТ

 22 Януари 2008

Държавна агенция по туризъм организира днес в Кърджали информационен ден по проект "Отлична българска туристическа дестинация - Тракийският дух". Проявата се състоя в конферентната зала на хотелски комплекс "Арпезос".
Кърджали е един от шестте града в страната , където ДАТ провежда информационна кампания, тя е в рамките на проекта „Тракийският дух – отлична българска туристическа дестинация”, финансиран от Европейската комисия /ЕК/. Освен България още 17 страни от ЕС, спечелили финансовата подкрепа на ЕК, имат възможност да изберат специфична и уникална за собствената си култура и традиции дестинация. Тези дестинации, които ще бъдат предложени за по-нататъшна надпревара в ЕК, трябва да бъдат нови и не трябва да са развивани в миналото.Важно изискване е те да популяризират малки населени места със слабо икономическо развитие ,заяви при представянето на проекта Анелия Крушкова, председател на Държавната агенця по туризъм.
В срещата в Кърджали днес участваха предствители на областна администрация и община Кърджали, експерти от отдел “Евроинтеграция и проекти “, кметове на населени места, шефове на културни институции и учебни завадения, читалищни секретари, неправителствени организации.
До 15 февруари всяка неправителствена организация, кметство или туроператор могат да предложат свой проект, който ще бъде оценяван от специална комисия. На 16 май тази година Държавната Агенция по Туризъм ще обяви проекта, спечелил конкурса за туристическа дестинация, който след това България ще представи пред ЕК.

Още снимки
 Прочитания: 2085 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign