Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първа проява на новия МИКЦ в Кърджали

 31 Януари 2008

“Сърце и слово срещу наркотиците” бе темата на дискусията, която организира днес новоизграденият Младежки информационно – консултантски център. С проявата бе отбелязано началото на практическата работа в Центъра.
Дискусията бе организирана на база проведени през месеца анкети, свързани с информираността на младите хора по темата и употребата на наркотици и други упойващи вещества от тяхна страна. Проучването бе насочено към младежи от всички сегменти на целевата група между 14 и 35 години. Поради анонимността на анкетите, получените резултати са не само искрени, но и подходящи за интересни изводи.
Именно обобщаването на проведеното анкетиране бе използвано за база къде да се акцентира по време на дискусията. Присъстващите младежи получиха обща информация относно бъдещата дейност на МИКЦ, след което г-жа Златка Лапанова от РИОКОЗ – Кърджали запозна присъстващите с основните групи наркотици и причините да се стигне до зависимости. Щафетата пое психологът на МИКЦ Добрина Стойчева, която проведе тренинг с младежите, чиято цел бе те сами да достигнат до познанието „Защо да не вземам наркотици?”.
След проведеното обсъждане, всеки един от младежите оформи за себе си основната причина да не посяга към дрога, написа я на цветен лист и я залепи на специално подготвеното табло в центъра. То ще остане като тема с продължение, за да може обсъждането по този жизненоважен въпрос да не спира дотук.
Идеята е да продоставяме на младите хора от 14 до 35 год. информация и консултации по интересуващи ги въпроси, ще бъдат провеждани и различни срещи със специалисти и експерти, а също така и обучителни семинари по актуални проблеми, каза пред присъстващите в началото на първата проява ръководителката на Центъра -Нешка Шопова.
Младежки информационно-консултантски център /МИКЦ/ – Кърджали е създаден с финансовата подкрепа на Държавната агенция за младежта и спорта. Той е част от МИКЦ – мрежата, която обхваща вече цялата страна с обособяване на такива центрове във всички областни градове. МИКЦ – Кърджали ще бъде официално открит на 12 февруари 2008 г ./вторник/ от 13,00 часа. Центърът е изграден на база спечелен проект от страна на Регионално младежко сдружение „Кърджали за теб”. Партньори по проекта са Община Кърджали и СОУ “П. Р. Славейков”.

Още снимки
 Прочитания: 2191 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign