Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Международно туристическо изложение в Брюксел

 01 Февруари 2008

От 7 до 11 февруари в Брюксел ще се проведе международното туристическо изложение Salon des Vacances, на което българските туристически компании ще се представят за седми път. В рамките на изложението Община Кърджали и Център за икономически и социални анализи и стратегии –Кърджали ще представят Община Кърджали и виртуалния пътеводител за ученици „Перперикон”. Пътеводителят бе реализиран чрез проект „Живо наследство”, а за първи път той бе представен на 12 юли 2007 година в Кърджали.
Проектът „Живо наследство” е финансиран от европейската програма INTERREG IIIB CADSES, а дейностите в България- от националната програма ФАР. Той се реализира на територията на 7 държави - Австрия, България, Унгария, Гърция, Италия, Румъния и Полша.
Водеща организация на проекта е Залцбург ресърч форшунггезелшафт – Р. Австрия, а партньори са Отдел за закрила на историческите места на Залцбург, Р. Австрия; Област Горлице, Р. Полша; Община Урбино, Р. Италия; Община Холоко, Р. Унгария; Регион на Йонийските острови, Р. Гърция; Център за икономически стратегии и анализи и Община Кърджали, Р. България; Асоциация Моуритикс, Р. Румъния.
Основните цели на проекта са стимулиране икономическия просперитет, социалната кохезия и промоциране регионалната политика,както и стимулиране на културния туризъм.
Общата му стойност е 1 057 091 евро, а бюджета за дейностите в България е 76220 евро като съфинансирането от страна на българските партньори е 25%.
По време на търговското изложение в Брюксел на щанда на проект „Живо наследство” ще бъдат представени всички партньори и резултатите постигнати до момента.
Очаква се изложението да бъде посетено от поне 120 хил. гости, голяма част от които са предразположени да отделят големи бюджети за туристическите си пътувания. Това е най-голямото туристическо изложение в Белгия предназначено за масовата публика. През 2007 година в него са се представили 733 изложители от 70 страни.
Изложението ще се проведе в четири от шестте палати на "Брюксел експо". То е разположено на 45 000 кв. м. площ.

Още снимки
 Прочитания: 2103 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign