Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Да пазим природата чиста

 07 Февруари 2008

Ученици от СОУ "Петко Рачов Славейков"почистиха преливниците на язовирната стена на яз. "Кърджали". Инициативата е на преподавателя по английски език в училището и доброволец от Корпуса на мира Скот Маккартни. Той обясни, че с учениците желаят да използват ниското ниво на водата в язовира, за да отстранят многото отпадъци, които са се отложили по брега. С подходящи помощни инструменти и работни дрехи учениците, придружени от четирима свои преподаватели и други доброволци се предвижиха до базата на язовирната стена вчера в ранния следобед
Оказа се, че боклуците са толкова много, а предвидените чували не достигат, което наложи да се носят допълнителни.Събрани бяха 70 торби с пласмасови шишета , кутии и найлонови торбички .
Уморени, поизмокрени, но доволни от работата си, славейковци се поздравиха за добре свършената задача. Споделиха, че ако и други жители на общината организират подобни инициативи, ще се подобри не само качеството на обкръжаващата ни среда, но и нашето усещане как с общи усилия може да направим света по-чист и по - добър.

Още снимки
 Прочитания: 2023 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign