Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Живо наследство” бе представен в Брюксел

 11 Февруари 2008

Определен интерес предизвика информационният щанд на проект “Живо наследство” по време на седмото международно търговско изложение Salon des Vacanses в Брюксел. Организации от седем държави –Австрия, България, Унгария, Гърция, Италия , Румъния и Полша, обединени от идеята да бъде промоцирана регионалната политика за развитие на културния туризъм и да се съхрани културното наследство разработиха свои продукти, които бяха представени с рекламни и информационни материали на общ щанд. Той бе осигурен от италианските партньори от община Урбино по проект “Живо наследство”, който е финансиран от европейската програма INTERREG ІІІВ CADSES, а дейностите в България са финансирани от програма ФАР.
Посетителите на щанда проявиха особен интерес към представените места под закрилата на ЮНЕСКО и към една от най- популярните през последните години туристически забележителности за Кърджали-скалния град Перперикон. Той бе представен чрез изготвения по проекта виртуален пътеводител. Всеки посетител на щанда получи и заедно с рекламните материали на всички партньори и каталог на община Кърджали, представящ не само историята, културните и природни забележителности на Източните Родопи, но и новите инфраструктурни обекти, хотелски комплекси и места за отдих.
Седмото международно търговско изложение Salon des Vacanses - Брюксел се проведе от 7 до 11 февруари в четири от шестте палати на Брюксел експо. България бе представена от два информационни щанда разположени в централната пета палата. Единият, организиран от Държавната агенция по туризъм с площ от 32 кв. м. с фирми изложителки ДМ Травел и Ландис, а другия на проект “Живо наследство” разположен на 9 кв. м.
Само в първия ден посетителите на изложението бяха над 20 хиляди души.

Още снимки
 Прочитания: 2073 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign