Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Превенция

 13 Февруари 2008

Във връзка с очакваното пролетното пълноводие днес на редовната месечна кметска среща Димитър Разкалински –експерт ОМП в общинска администрация припомни задълженията на кметовете на населени места, свързани с превантивните мерки за защита живота на хората и минимизиране на последствията при евентуални наводнения през пролетния период.
Разясненията бяха дадени след официално нареждане на министъра на бедствията и авариите Емел Етем и започналите от Дирекция “Гражданска защита”- Кърджали поредица от среща с общинските кметове в областта.
На срещата бяха коментирани въпроси отнасящи се почистването на потенциално опасните микроязовири и водоеми, преливниците им и коритата на реките, преминаващи през съответните населените места.
Кметовете трябва да актуализират и списъците от налична техника в населеното място, която може да бъде използвана при евентуални критични ситуации. В тях трябва да бъде включена и техника, лична собственост на жители на селото, която може да се използва до пристигането на екипи на Гражданска защита.


 Прочитания: 2006 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign