Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Финализират проект "Живо наследство"

 13 Февруари 2008

Двудневна заключителна по проект “Живо наследство” започна днес в една от залите на Бизнес инкубатора в Кърджали. В нея участват представители на партньорските организации от седем държави - Австрия, България, Унгария, Гърция, Румъния, Италия и Полша.
Проект “Живо наследство” се реализира в рамките на 17 месеца, той ще приключи през май тази година и днешната дискусия е последна за участниците в него.
Официално тя бе открита тази сутрин от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Възможностите, които дава проект “Живо наследство” са много големи и за водещата организация от Австрия, и за партньорите от останалите шест държави, включително за България и за Кърджали, каза г-н Азис. Той изрази надежда, че проектът ще бъде продължен след положеното добро начало през изминалата година.
Развитието на културно историческият туризъм е един от приоритетите на община Кърджали, в този смисъл градоначалникът представи пред участниците някои от археологическите паметници и природни забележителности на Източните Родопи. Г-н Азис сподели и идеи за тяхното социализиране и популяризиране.
“Живо наследство” е уникален проект не само защото обединява различни държави, но и защото запазва идентичността им чрез презентиране на историческото наследство на всяка една от тях. Всеки един европейски проект има шанс да бъде продължен. Вече имаме опита, а след казаното от инж.Азис ще продължим връзката си с община Кърджали за нови проекти, заяви Джон Перейра от Залцбург, Австрия.

Още снимки
 Прочитания: 1923 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign