Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученици полагат клетва да пазят заветите на Апостола

 19 Февруари 2008

Днес учениците от Професионална гимназия “Васил Левски” Кърджали почетоха своя патрон. Възпоменателният ритул по случай 135-годишнината от гибелта на Апостола се проведе пред бюст- паметника в двора на училището.
Васил Левски е личността, събрала най- добрите качества на нашия народ, неговото дело е вдъхновявало поколения българи в служба на отечеството, каза в словото си инж.Нина Терекиева – директор на учебното заведение.
Венци и цветя на признателност поднесоха възпитаниците на професионалната гимназия, представители на държавни и общински институции и граждани.
За втори път, след близо двайсетгодишно прекъсване, деветокласниците положиха клетва да бъдат верни на заветите на Левски. Училищното тържеството продължи с поетичен рецитал и награждаване на победителите в различни конкурси.
Двама зрелостници получиха грамоти за най-добри компютърни презентации на тема “Ние, потомците на Васил Левски”.
С грамоти и предметни награди бяха отличени и победителите в конкурса за рисунка ”Левски пред моя поглед “ и състезанието “Лъвски скок” . Участниците в турнира по тенис на маса и състезанието “Най-добър майстор в машиностроенето –стругар” също бяха наградени.
По - късно възпитаниците на ПГ “Васил Левски” заедно със своите преподаватели се включиха в общоградското поклонение пред паметника на Апостола в центъра на Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 3279 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign