Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посланикът на РТурция у нас посети Кърджали

 20 Февруари 2008

Днес по покана на кмета на община Кърджали в областния град бе Н.Пр. Посланикът на РТурция у нас Мехмед Гюджюк. По време на първото му посещение в региона той бе придружаван от генералния консул в Пловдив Юмит Ялчън.
Първите срещи на г-н Гюджюк бяха с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и с областния управител инж.Ангжел Кожджаманов. Акцент в разговорите бяха двустранните отношения между България и Турция във всички сфери на живота и отражението им на регионално ниво. Коментирани бяха и възможностите за представяне на кърджалийски фирми в южната ни съседка, ускоряване на стокообмена , увеличаване на инвестициите в региона, разшираване връзките между побратимените общини от двете страни.
От 14,30 часа в сградата на Бизнес инкубатора в Кърджали започна срещата на Н.Пр. Посланика на РТурция у нас Мехмед Гюджюк с представители на бизнеса. Дискутирани бяха различни въпроси,по-голяма част от тях свързани с възможностите за кредитиране на турски фирми облекчаване на визовия режим.
В рамките на срещата генералният консул в Пловдив Юмит Ялчън се ангажира да бъде изготвен годишен календар за всички промишлени и търговски изложения в Турция, в които биха участвали и фирми от Кърджали.
Програмата на Н.Пр. Посланникът на Р Турция у нас Мехмед Гюджюк включваше посещение фабриката за каучукови изделия на леки автомобили “Теклас България” АД и текстилното предприятие “Шахинлер”, изградени с турски инвестиции.

Още снимки
 Прочитания: 2135 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign