Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отриха официално новия “Младежки информационен –консултански център” в Кърджали

 20 Февруари 2008

Зам.-председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Михаил Балабанов и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис прерязаха днес лентата на новия “Младежки информационен –консултански център”. Центърът е изграден с финансовата подкрепа на ДАМС, а основната му цел е да подпомага формирането на личностни и социални умения в младите хора от 14 до 35 години. В него те ще имат възможност да получават от експерти пряка и актуална информация по теми, които ги вълнуват. Партньори по проекта са Община Кърджали и СОУ “П.Р.Славейков”.
Гости на официалното откриване на МИКЦ-Кърджали бяха още областният управител инж. Ангел Коджаманов и неговата заместничка Бойка Арабаджиева, представители на държавни и общински институции, имащи отношение към работата с младите хора.
Подобни центрове ще бъдат открити във всички 28 областни града на страната. Целта е повишаване активността на младежите чрез различни форми на гражданско участие ,насърчаване техния интерес към обществения, социалния и икономическия живот на местната общност, подчерта зам.-шефът на ДАМС.
Община Кърджали е една от малкото общини, която има в бюджета си перо за съфинансиране на младежки проекти и проекти на неправителствени организации. Това е заложено и в Бюджет 2008 като предвидените средства са 50 хил. лв., каза инж. Хасан Азис. Той потвърди, че общината остава отворена към идеите на младите хора и винаги ще ги подкрепя при реализирането им.
С пожелания за здраве и успех към работещите по проекта се обърна и областният управител инж.Коджаманов, който изрази надежда, че младите хора ще генерират идеи не само в сферата на туризма, но и в образованието, опазване на околната среда, спорта.
Младежкият център работи вече почти месец. На 31 януари се проведе дискусия на тема “Сърце и слово срещу наркотиците”. Годишната програма на Центъра включва отбелязване Световния ден на младежката активност - 21 април и Деня на Европа. Предвиждат се и дискусии ”Европа –нашият дом без насилие “, ”Равни в различието”, ”Умения за живот“ и др.

Още снимки
 Прочитания: 2016 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign