Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Открит урок

 20 Февруари 2008

Приоритетите в Общинския план за развитие бяха представени днес от експерти в общинска администрация Кърджали пред дванайсетокласници от СОУ “Св. Климент Охридски” Кърджали.
В мултимедийната презентация, представена от младши експерт “Проекти, еивроинтеграция и туризъм” Гюлюзар Мустафа, бе акцентирано на дейностите, свързани с устойчивото развитие на туризма в региона. Участниците в образователния модул бяха запознати с туристическия потенциал на общината, включващ природни забележителности, исторически паметници, религиозни обекти и др.
В края на модула всички дванайсетокласници проведоха практическо занятие. Целта беше да изготвят примерна туристическа дестинация за община Кърджали, опирайки се на предвидените дейности в Общинския план.
Подобен открит урок се провежда за втора поредна година в СОУ “Св. Климент Охридски”. Тези часове са от голяма полза за нашите ученици от специалност “Еко и селски туризъм”, сподели Елена Топалова, преподавател в училището, по чиято инициатива се проведе проявата.
Младшите специалисти в общинска администрация Гюлюзар Мустафа и Первин Риза споделиха, че всяка информация за подготовка на проекти ще помогне на учениците и техните ръководители при разработването на конкретни идеи.
Проведеният открит урок днес в СОУ ”Св. Климент Охридски “ ще спомогне и за продължаването на проект “Извънкласни дейности- Клуб на младия изследовател по екология и етнография.”, по който училището вече работи.

Още снимки
 Прочитания: 2263 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign