Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Двоен празник за учениците от Миладиново

 27 Февруари 2008

Възпитаниците на ОУ „Христо Ботев” с.Миладиново представиха днес новите си униформи, изработени по проект от Национална програма „Училището – желана територия”, модул „Ритуализация на училищния живот” на Министерството на образованието и науката. Училището е първото от малките населени места в община Кърджали въвело униформени облекла.Днес учениците имаха още един повод да празнуват. На бял свят се появи първият брой на ученическия цветен вестник „Светлина”. Той се реализира също по спечелен проект по националната програма „Училището желана територия на ученика”.
Точно по обяд двора на основното училище се превърна в моден подиум, където децата представиха ученическите униформи. Гости на проявата бяха кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, началникът на РИ на МОН в Кърджали Надя Джунджулова, гл.експерт „Образование” в общинска администрация Нели Попова, кметът на село Миладиново –Никола Иванов, директорката на основното училище в село Мост и други.
Радвам се на вашите успехи,защото вие сте пример за едно активно и инициативно училище. През тази година ще бъдат въведени делигираните бюджети за общинските учебни заведения и вярвам, че вашата амбициозност ще ви помогне и за напред, каза по време на тържеството инж.Хасан Азис.
Новите униформи за възпитаниците на ОУ „Христо Ботев” с.Миладиново не са единствените.Миналата година в навечерието на 24 май, учениците получиха костюми като дарение от турската община Осман Гаази, Бурса.
Добрите взаимоотношения продължават и през тази година. От 22 до 24 март шестима преподаватели от с.Миладиново ще обменят опит с колегите си от Осман Гаази.

Още снимки
 Прочитания: 2329 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign