Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Програма за европейско бъдеще на Кърджали

 18 Март 2008

Устойчиво развитие и европейско бъдеще това е основната идея на Програмата за управление на община Кърджали през мандат 2007-2011. Програмата ще бъде гласувана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 20 март.
Акцент в нея е привличането на високотехнологични производства. Ефектът от развитието на т. н. хай -тек индустрия е многостранен. Само така може да се задържат младите и висококвалифицирани специалисти в Кърджали, каза пред журналисти кметът инж.Хасан Азис и допълни, че вече са водени конкретни разговори с няколко фирми, специализирани в тази насока.
Управленската програма включва и развитие на традиционните за региона добивна промишленост и машиностроене при спазване на всички екостандарти.
Другите големи проекти, които ще очертават новата визия на общината през следващите 4 години са газификацията на областния град, изграждането на Депо за преработка на битови отпадъци и пречиствателна станция, довършване на водоснабдителната мрежа в малките населени места, реализаране инфрастрктурата на кв."Възрожденци", паркова зона "Север- Юг" и корекцията на коритото на р. Арда.
До края на 2008г. трябва да бъде завършен стартиралия проект за Информационен център на общината, който ще позволи да се въведе обслужване на едно гише и предоставяне на административни услуги по електронен път.
По време на пресконференцията кметът инж. Хасан Азис, заместниците му Нурджан Юсеин инж. Васил Бобеков и главният финансист Валентин Иванов представиха параметрите на общинския бюджет за 2008 г.. Неговата финансова рамка е близо 35 мил. лв.
Инвестиционната програма възлиза на 14,5 мил. лв. В сравнение с миналата година увеличението в този параграф е с около 20-30 %.

Още снимки
 Прочитания: 2400 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign