Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дискусия на тема "Как да привлечем и задържим децата в училище" се проведе в Кърджали

 13 Юни 2005

В края на изминалата седмица в конферентната зала на хотел Арпезос" в Кърджали се проведе дискусия на тема "Как да привлечем и задържим децата в училище".Тя бе организирана от Националното сдружение на общините в Република България,чийто член е община Кърджали.Срещата е последна от поредицата,включени в проект на сдружението защитен по програма на Фондация "Фридрих Емер".
По темата "Как да привлечем и задържим децата в училище" дискутираха представители на общините Димитровград,Симеоновград,Смолян,Тополовград,Баните,Свиленград,Крумовград , Кърджали и други. Община Кърджали бе представена на срещата от зам.кметът г-ца Красимира Живанова.
Според изказаните мнения едни от основните причини за отпадане на децата от училище са не само икономически,но и липса на мотивация,липса на контрол,както и координация между различните институции.Изказани бяха и мнения, че много от учащите се не виждат переспективи за по-нататъчното си развитие, забелязва се и липса на работещ механизъм за поемане на отговорностите при привличане на децата към учебните заведения.
Резултатите от всички проведени срещи по проекта ще бъдат публикувани в специална брошура, а направените предложения и обобщения по темата ще бъдат изпратени в министерството на образованието , споделиха организаторите.


 Прочитания: 2368 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign