Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приеха Бюджет 2008

 20 Март 2008

Близо час продължи дебатът по проекто - бюджета на община Кърджали за 2008 г. по време на днешното редовно заседание на Общински съвет Кърджали. От името на групата общински съветници от Гражданско обединение “За Кърджали” бе изказано несъгласие с предложените цифри в Бюджета на общината. Спорен момент се оказаха неприетата оптимизация на училищната мрежа и как при липса на такава се плануват делегираните бюджети, разчет, при който се получава дефицит от 1 500 000 лева. В тази връзка съветници на ГО “За Кърджали” заявха , че ще се въздържат при гласуването.
Дебат свързан с оптимизирането на училищната мрежа има и той ще продължи, каза от трибуната на местния парламент кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че подхода на общинското ръководство в тази посока е не да се закриват с лека ръка училища, а в рамките на времето, което е дадено от закона до 30 април т. г. да бъде направен още веднъж преглед и точен разчет на училищната мрежа. В оставащото време да се прецени как ще се отрази въвеждането на делегираните бюджети върху съществуващите училища в общината и да се проведат още веднъж срещи с директорите и ръководствата им.
След изказаните позиции от различните групи съветници Бюджет 2008г. на Община Кърджали бе приет с 27 гласа “за”, 10 “въздържали се” и нито един глас против.


 Прочитания: 2035 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign