Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали част от международна организация срещу наркотиците

 20 Март 2008

Кърджали ще бъде един от десетте града в България член, на ECAD – “Европейски градове срещу наркотиците”. Предложението за членство на община Кърджали в независимата организация бе прието единодушно днес от общинските съветници в Кърджали.
Чрез взетото решение градът ни става част от от европейската организация ЕCAD , спомагаща за една чиста Европа без наркотици и злоупотребяване с тях. Неправителствената организация работи в тясно сътрудничество с държавните и общински структури. Градовете, членки на ECAD, работят за развитието на инициативи и кампании за борба срещу злоупотребата на наркотици, тяхното легализиране и клинично разпространение са подпомогнати от Конвенцията на ОOН. Международната организация обхваща 250 градове от 27 европейски държави. В нашата страна в организацията са Пловдив, Перущица, Силистра, Сливен, София, Варна, Враца и Бургас. През февруари тази година в Стокхолм Бургас бе приет като редовен член на борда на директорите на организацията, а градът е избран за новия Балкански офис на НПО “Европейски градове срещу наркотиците”.
Членството на Кърджали в неправителствената международна организация дава възможност и за по-широк обхват на дейностите и на Областния съвет по наркотичини вещества Кърджали.
На днешното заседание на Общински съвет Кърджали бе приет и отчета за дейността на Съвета през изминалата 2007 година.


 Прочитания: 2064 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign