Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали с Център за профилактика на социално значими заболявания

 26 Март 2008

Днес в корпус №3 на РИОКОЗ Кърджали д-р Нана Николова – гл.експерт в МЗ и директорът на инспекцията д-р Жени Стайкова прерязаха лентата на Център за профилактика на социално значимите заболявания. Изграждането на Центъра е в интерес на здравето на всички граждани, желаещи да водят здравословен начин на живот. Той ще предлага допълнителни и безплатни здравни социални грижи и разполага с кабинети по диетология, ендокринология и кинезитерапия. Водещи лекари-специалисти ще дават консултации и ще предлагат на посещаващите го индивидуален хранителен и двигателен режим за подобряване на здравословното им състояние.
Центърът е изграден в рамките на проект «Заедно можем да подобрим живота си» по линия на СИФ на МТСП. Изпълнител на проекта е Сдружение «Обществена коалиция за здраве»- Кърджали.
Преди официалното откриване на центъра в хотелски комплекс «Арпезос» се проведе кръгла маса на тема: “Социално значими заболявания – влияние върху качеството на живот и работа”.
Темата, която ни е събрала е много актуална и свързана със сериозни проблеми . Убеден съм, че успех при тяхното преодоляване ще има само, когато се обединят усилията както на здравните специалисти , така и на различните институции и неправителствените организации, каза в изказването си кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Той заяви, че общината ще подпомага активно дейността на Обществената коалиция за здраве при организиране на различни профилактични и скринингови програми.
В кръглата маса днес участваха представители на НЦООЗ – София, на МЗ,на областната управа и регионалните държавни институции, общинската администрация, шефове на здравни заведения, неправителствения сектор и бизнеса.
Присъстващите приеха Меморандум за профилактика на социално значимите заболявания в Община Кърджали, чрез който изразяват общата си позиция за продължително развитие и устойчивост на проекта “Заедно можем да подобрим живота си”.

Още снимки
 Прочитания: 2468 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign