Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За първи път министър-председател на Р Турция посети Кърджали

 28 Март 2008

Точно в 12,30 днес започна посещението на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в Кърджали, който пристигна с хеликоптер. Ердоган присъства на голямата петъчна молитва в местната джамия, след което посети и църквата "Свети Георги". Половин час продължи посещението на Реджеп Ердоган в църквата. Енорийският свещеник отец Петър заяви пред Н.Пр., че в Кърджали е изградено от години добро съвместно съжителство между различните етноси и религии. В един материален свят с много поквара, отговорността на духовниците е много голяма. Докато политиците носят своята отговорност, духовните лица трябва да учат хората как да живеят заедно, допълни отецът. Той подари на турския премиер златна броеница. Според Ердоган светът трябва да стане място, където всички хора свободно да изповядват своята религия. Визитата на Реджеп Ердоган продължи със среща между министър- председателя на Р Турция и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
В края на срещата г-н Ердоган записа в почетната книга на общината:
„Изключително много се радвам, че съм в Кърджали, един исторически град в приятелска България. Радвам се и че съм гост на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. Щастлив съм да бъда тук, град в който различни етнически и религиозни общности живеят в разбирателство и мир.
Поднасям своите най-сърдечни пожелалия за щастие на всички граждани на Кърджали, които аз приемам, като един мост за приятелство и разбирателство между Р Турция и Р България.”

Още снимки
 Прочитания: 2765 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign