Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Престижни награди за малките таланти от ОДК Кърджали в Казанлък, София и Кюстендил

 31 Март 2008

С 1 златен и 4 сребърни медала се завърнаха от гр.Казанлък децата от представителните форми на ОДК, където на 26 и 27.03.2008 г. взеха участие в Националния празник на детските таланти „Чудомириада 2008”.
Златен медал и поощрителна награда завоюваха децата от Клуба по фотография с ръководител Антония Грозева. Фотографията „Разговор” на Диляна Митева спечели І място, а фотографията „Таня и заека” на Николета Николова спечели поощрителна награда. В този конкурс участваха над 70 фотографии от 10 града.
В Националния конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” участваха 1000 рисунки от 60 населени места от страната. Виктория Грозева от Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали с ръководител Севинч Ахмед, се класира на ІІ място с рисунката „Тримата глупаци” и получи освен подаръци и сребърен медал.
В Националното състезание „Познавате ли Чудомир?” участва отбор „Перперикон” от ОДК Кърджали заедно с още 5 отбора от страната. Състезанието се проведе в 4 кръга – Чудомиров тест, литературна задача, математическа задача и рисунка на карикатура. След оспорвано състезание тримата състезатели от Кърджали – Боян Каменов, Магдалена Здравкова и Виктория Карамитева от Клуба на любознателните към ОДК с ръководител Нели Арнаудова се класираха на ІІ място и завоюваха сребърните медали.
Участието на децата в в тези конкурси стана възможност благодарение на финансовата подкрепа на Община Кърджали.
Три награди завоюваха нашите деца и в Националния конкурс за детска рисунка „Моите детски мечти” – март 2008 проведен в столицата. На І място бе класирана шестгодишната Найме Емин. С поощрителна награда бе отличена Юмюгюл Чавдарова, а Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Ахмед получи колективна награда.
Първо място грабна кърджалийско дете и в Националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа”, проведен на 21 март в Кюстендил. То бе за десетгодишния Онур Дауд от Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 3627 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign