Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представят книгата на народния лечител Канисков

 02 Април 2008

По случай 7 април - Деня на здравните работници в Кърджали ще бъде представена книгата на народния лечител инж.Васил Канисков „Духовното лечение и българите”. Той е автор и на книгите „Българска народна медицина. Съвременна медицина. Лечителско изкуство. Болести на храносмилателната система”, „Билките в България, Европа, по света и тяхното използване” и „Когато имунната система заболее”.
Нашият народ е наследник на висши знания в областта на медицината, казва Канисков, оставени ни от траките, славяните и от Аспаруховите българи. Траките са миролюбиви, владеят тайните на природните стихии, вярват в преражданията и задгробния живот, познават билките, лекуват с музика, билки, с минерална вода. С такова „окомплектоване” не би могла да се похвали и съвременната медицина. А траките не само са го измислили, но и са го прилагали, казва в книгата си инж. Канисков.
Според автора, на нас, съвременните българи, ни остава просто да осъзнаем своята генетично унаследена духовна програма, на нашата духовна идентичност и да издържим подобаващо теста за съпричастност към миналото си.
Всички, които искат да го направят, ще имат тази възможност на 3 април от 17.30 часа в заседателната зала на Болницата.
Организатори на проявата са Община Кърджали, МБАЛ „Атанас Дафовски”, клуб Будител при Р.Б. „Н.Й.Вапцаров” и „Дарик” –радио – Кърджали.


 Прочитания: 2224 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign