Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общински служител-отличник на БЧК

 09 Май 2008

На 8 май Областната организация на БЧК Кърджали отбеляза Световния ден на Червения кръст с тържество, на което бяха връчени отличия на дългогодишни членове и доброволци .
Кузман Димов –главен специалист в отдел “Здравеопазване и социални дейности“ в общинска администрация Кърджали бе удостоен със званието " Заслужил деятел на БЧК" за активната му дейност като член на ОС на БЧК и особен принос за изграждане на хоспис към Дома за възрастни хора .
Грамота и значка за дългогодишна доброволческа дейност получи Мария Радева - безвъзмезден кръводърител и участник в редица конкурси. Тя е и сред първите ,завършили обучителния курс за домашни помощници по проект на Холандския червен кръст през тази година.
Със званието “Млад отличник на БЧК "бяха отличени Иванка Христова и Антония Петкова от ГПЧЕ “Христо Ботев”.
БЧК Кърджали е на трето място в страната по финансова стабилност, ние сме сред водещите и в грижите за възрастни и самотни хора , подчерта в приветственото си слово Николай Велчев - директор на червенокръстката организация.
Много са членовете и доброволците на БЧК в Кърджали, които работят в различни направления на червенокръстката дейност и продължават да отстояват каузата на организацията за хуманизиране на обществото и солидарност с нуждаещите се и изпаднали в беда хора, каза на срещата д-р Иван Чепишев - председател на ОС на БЧК, който също поздрави наградените .
8 май- Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец тази година минава под девиза „Заедно за подготовка на общностите и реакция при зачестяващите бедствия"

Още снимки
 Прочитания: 2258 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign