Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Рок -празник в Кърджали

 14 Май 2008

13 май в ГПЧЕ „Христо Ботев” премина под знака на рок-музиката. „Виновници” за събитието бяха ученици от гимназията, които свирят в ученическата рок-банда ”SOUL STAGE”. През месец април 2008г. те участваха в конкурс за ученическа група, организиран от COCA - COLA MUSIK и групите D2 и GRAVITY CO. Нашите момчета изпратиха клип със свое изпълнение, за който в последствие фенове гласуваха. По-късно те бяха обявени за едни от 10 полуфиналисти на конкурса , избрани от 59 участници и си извоюваха правото да свирят в своето училище, пред родна публика, заедно с именитите рокаджии от двете известни рок - банди.
Кулминацията на деня бе провеждането на самия концерт, който започна в 20.00 часа.. Концертът беше официално открит от Йорданка Чавдарова – директор на ГПЧЕ”Хр. Ботев”и Боби Турбото. Първи на сцената излязоха музикантите от GRAVITY CO. След изпълнението си музикантите бяха атакувани от множество почитателки, желаещи да получат автограф и снимка.
Виковете на възторг се увеличиха с излизането на Дидо от D2 на сцената, който се появи облечен с униформата на гимназията. Рок-групата изпълни всички свои по-известни хитове. Рокаджиите бяха дълго аплодирани и извиквани на бис.
Кърджалийските момчета, в чиято чест бе организиран концертът изпълниха няколко кавър-версии на известни рок-хитове и две свои авторски песни. След тяхното изпълнение професионалистите от D2 ги похвалиха и открито заявиха, че нашата група е техният фаворит. Надяваме се, че момчетата от гимназията ще се класират на финала и призоваваме всички кърджалийски фенове до 18.05.08 да гласуват за тях на интернет – адрес http://cokemusik.bg/school_band/user/login.

Още снимки
 Прочитания: 2120 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign