Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Почит...

 14 Май 2008

Екипът на Общинско радио “Кърджали“ подкрепи инициативата на Дружество на журналистите “Мара Михайлова”. Вчера репортерите на електронната медия заедно със свои колеги освежиха стената, на която е поставена паметната плоча на известната етнографка, краеведка и писателка.
Мястото е много неугледно и след като собствениците на сградата не предприемаха нищо в продължение на години, решихме ние да направим това. За изкърпването на мазилката и боядисваното ни съдейства и частна кърджалйска фирма, сподели Красимир Ангелов, председател на дружеството.
Мара Михайлова е една от най - забележителните личности на Източните Родопи. Тя е първата журналистка в този край, името и е сварзано с издаването на вестник “Арда”. Автор е на няколко книги, сред които “Писателите и войната” , “Кърджали” и “Виена китка с алтънче”.
В навечерието на 24 май Дружество на журналистите “Мара Михайлова” в Кърджали ще обяви и победители от конкурса за есе, снимка и видоеклип сред средношколците под надслов “Слънцето е за всички”, а най – добрите творби ще бъдат излъчени в програмата на Общинско радио “Кърджали”.

Още снимки
 Прочитания: 2104 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign