Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали -домакин на национално състезание

 15 Май 2008

Тази сутрин в Кърджали официално бе даден стартът на ІХ-то републиканско ученическо състезание “Защита при бедствия и аварии”.То започна вчера с тестове по изучаваните теми от учебната програма за действия при бедствия и аварии за учениците от I до VIII клас. В надпреварата участват 132 деца от 28 отбора. Организатори са Министерството на извънредните ситуации, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Практическата част се проведе днес в Градската градина. В алеите й бяха оформени четири ситуационни центъра с различни направления за действие при бедствия и аварии-земетресение, химическа защита, даване на първа медицинска помощ, херметизация на помещения и др.
С всяка изминала година интересът на децата към заниманията за защита при извънредни ситуации нараства. През 1999 г., когато е поставено началото на състезанието в Сливен, участие са взели само 9 области, а днес те вече са 28, което е показател за увеличаващия се интерес на учениците към темата, каза зам.-министърът на Министерството на извънредните ситуации /МИС/ Ангел Чакъров.
Той заедно със зам. –министъра на образованието Мукадес Налбант, областния управител Ангел Коджаманов и кмета на Кърджали инж. Хасан Азис поздравиха всички участници и наградиха победителите.
Първи се класираха представителите на СОУ”Христо Ботев”-гр. Долни Дъбник, област Плевен.
Сред 10-те най-добри отбори в страната е и отборът на ГПЧЕ ”ХР. Ботев “-гр. Кърджали .
Кметът на община Кърджали инж. Азис връчи стъклена статуетка с лика на Орфей на Гл. секретар на МИС Катина Чернаева.Още снимки
 Прочитания: 2843 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign