Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Връчиха наградите от националния конкурс за хайку

 16 Май 2008

Кърджали събра над 30 млади автори от страната на възраст от 14 до 35 години за участие в литературна вечер, посветена на Терлика.Четирима от тях -Димитър Добриков от Пазарджик , Златомира Огнянова от Горна Оряховица, Магдалена Борисава от гр.Елена и Албена Генова от Русе станаха победители в Първия национален литературен конкурс за кратка поетична форма /хайку/, посветен на терлика.
Конкурсът е опит на местно ниво да стартира литературна традиция, ориентирана към най – младите автори. Радваме се, че на нашето съобщение в интернет откликнаха около 200 души, сподели Радост Николаева -артистичен директор на Артдвижение КРЪГ и един от организаторите на дните на мултикултурния диалог в Кърджали. Нели Попова –гл . специалист в отдел “Образование” при община Кърджали връчи две първи и две втори награди.
Приветствам идеята за този интересен и първи в страната конкурс и смятам, че участниците в него ще се увеличават. Пиша хайку от 10 години, допада ми това особено чувство за красота и естетика, което имат азиатците. Повярвайте ,много е трудно да събереш всичко само в 17 срички, сподели Маргарита Борисова -юрист–криминолог по професия, носител на награда от Международния конкурс за хайку в Хърватия.
16- годишният Димитър Добриков от Пазарджик, който е и тазгодишният победител в конкурса за литература “Петя Дубарова” каза, че иска отново да дойде тук, защото е изненадан от красотата на Кърджали и пожела да поздрави жителите на града със своето хайку.
„ ….Терлиците се целуват. Пъстро халище - любовен шепот.”


 Прочитания: 2683 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign