Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Послание за добро

 16 Май 2008

Повече от два часа продължи снощи благотворителният концерт под надслов “Послание за добро” на възпитаниците на СОУ “Вл. Димитров – Майстора” - Кърджали. Събраните средства те ще предоставят за лечението на Веселин Асенов от втори клас, който се нуждае от специално генетично изследване в Германия.
Малкият Веско беше сред своите връстници на сцената, защото също много обича да свири и пее и иска по–скоро да оздравее.
В концерта в Дома на културата участваха много ученици от музикалните паралелки, групата за автентичен фолклор ”Родопчанка”, формация за модерен балет и децата от ОДЗ“Орфей”. С тях бяха и преподавателите им. Препълнената зала в Дома културата аплодира талантливите изпълнения на пиано, цигулка, китара, кларинет на Яница Тунтова, Иво Ивов ,Тихомир Петров ,Биляна Арсова ,Марио Орешков, Кязим Нури , Кристина Топалова и др. , концертът бе дебют и на новата формация от “А до Я”.
В кампанията по набиране на средства се включиха както ученици, така и учители, родители и фирми. Откупка на две картини от училищната детска галерия направи и община Кърджали.
Колективът на СОУ “Владимир Димитров – Майстора” неведнъж е откликвал на нуждаещи се от материална и духовна подкрепа хора. През тази година изработихме над 300 картички и събраните средства от продажбата дарихме за лечениие на болни деца от региона и на Дом “Майка и дете”- Кърджали , наши абитуриенти предоставиха средства и на свой съученик. Днешният концерт е поредният жест, който правим.Убедени сме, че да даряваш щастие за другите е призвание и се гордеем, че нашите възпитаници умеят да правят добро, сподели Катя Маркова – помощник – директор в училището.

Още снимки
 Прочитания: 2225 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign