Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нощта на музеите

 17 Май 2008

Тази вечер РИМ Кърджали отваря врати за безплатно песещение. След 18.30 ч. желаещите могат да разгледат всички експозиции и се запознаят с богатото археологическо и културно наследство на Източните Родопи.
И тази година българските музеи ще участват активно в европейската инициатива „Нощ на музеите”, която се провежда по повод Международния ден на музеите – 18 май. Над 60 музея и галерии в цялата страна отварят безплатно вратите на своите експозиции и изложби. Предвидени са музикални спектакли, хорови изпълнения, мултимедийни презентации, фотоизложби, детски и ученически изяви, модни дефилета.
Кърджалийският музей също подготвя изненади за посетителите. В двора ще бъдат представени мултимедийни филми, посветени на културните паметници и природни богатства от региона –филм за скалния дворец Перперикон, тракийското светилище Татул, пещерата “Утроба” и други обекти.
Вратите на музея ще останат отворени, докато има желаещи да се запознаят с невероятните съкровища на Родопите, каза директорът на РИМ Павел Петков. Прочитания: 2404 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign