Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Международен ден на жертвите от СПИН

 19 Май 2008

Своите послания към общността за толерантност към хората, живеещи с ХИВ и съпричастността със засегнатите от болестта, отправиха членовете на Клуб “Младите хора – здраве, секс, наркотици” в РИОКОЗ, клуб “Здраве” в СОУ”Св.Кл.Охридски” и доброволците на БМЧК. Всяка година третата седмица от месец май се отбелязва като Международен ден на жертвите от СПИН. Повече от 90 страни с над 4000 общности участват в това голямо събитие. То се провежда, за да се почете паметта на починалите от коварната болест, както и да се изрази съпричастност към скръбта на техните близки.
По традиция и тази година РИОКОЗ организира кампания, посветена на Международния ден на жертвите от СПИН. Партньори на Инспекцията са Община Кърджали, Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите и Българският младежки червен кръст. Проявите започнаха с беседи в училищата и в ученически общежития под мотото “В час ли сме?”.
На два пункта - пред Община Кърджали и пред ТД на НАП, младите хора раздаваха просветни материали и поставяха на гражданите червени лентички, символ на съпричастност и почит към жертвите на СПИН. На постери всеки желаещ можеше да напише лично послание. Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис посети пункта пред общинска администрация, като по този начин също почете жертвите от коварната болест и изрази своята съпричастност към скръбта на близките им.
Утре в двора на РИОКОЗ ще бъде оформен цветен кът. Служители на община Кърджали и РИОКОЗ и възпитаници на СОУ”Св.Кл.Охридски” и СОУ”Йордан Йовков” ще засадят червени цветя във формата на панделка – знак на кампанията.
Членовете на Клуб “Младите хора – здраве, секс, наркотици” и доброволците на БМЧК отправят призив към гражданите в областта да се включат в отбелязването на Международния ден на жертвите от СПИН като на 20 май вечерта запалят свещичка на прозореца на домовете си точно в 21 часа.


 Прочитания: 2175 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign