Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В памет на д-р Ана Чулева

 20 Май 2008

Днес в Центъра за обучение и развитие при Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ “Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали бе открита зала, която вече носи името на д-р Ана Чулева. Това е паметен знак, с който колегите й засвидетелстваха уважението си към прочутата лекарка, чийто професионализъм е известен на всеки родопчанин, потърсил нейната помощ.
На откриването присъстваха много лекари от болницата, представители на здравни заведения, гл. секретар на община Кърджали Сезгин Бекир. Специално за откриването на залата в Кърджали пристигна и проф. д-р Жени Милева от Амбулаторията за индивидуални специализирани практики по алергология в София.
Лентата на новооткритата зала прерязаха изпълнителния директор на най-голямото здравно заведение в областта д-р Тодор Черкезов и проф. Жени Милева.
Като млад лекар д-р Чулева започва работа в село Попско, Ивайловградско. След това е назначена за ординатор във вътрешното отделение на Районната болница в Кърджали. Професионализмът и способността й да се отдава изцяло на призванието си я отвеждат през 1970 г. в Института по ендокринология към Медицинската академия в София, където е асистент. След две години се връща отново в Кърджали и става завеждащ вътрешно отделение. И досега, пет години след кончината й на 3 май 2003 г., споменаването на името на нейното име всява респект.
Тя бе безспорен авторитет в хематологията, отличен диагностик и човек, отдаден до болка на призванието лечител, така я помнят много от нейните колеги и пациенти.

Още снимки
 Прочитания: 2278 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign