Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Надежда за децата на Кърджали

 23 Май 2008

В навечерието на най-светлия и най-български празник – 24 май в МДКТ „ Димитър Димов”, випуск 2008 на ГПЧЕ „Христо Ботев” изнесе благотворителен концерт под надслов „Надежда за децата на Кърджали”. Благородната идея на зрелостниците бе подкрепена от кмета на Община Кърджали – инж. Хасан Азис. Младите таланти на гимназията взривиха препълнената зала. На сцената звучаха песни в изпълнение на Вася Попова, Христина Тодорова и Петя Баковска. Георги Събев, Траяна Димитрова и Тенчо Тенев бяха водещи, които със своите реплики създаваха настроение и усещане за артистизъм и творчески талант.
Завърналата се скоро от САЩ, бивша възпитаничка на ГПЧЕ „Христо Ботев”, Мария Терзиева подкрепи благородната идея на звездите и с песните си за пореден път изправи публиката на крака.
На фона на картината на Здравко Кандов – „Надежда” звучаха стиховете на младата поетеса Веселина Иванова. Танцовият състав „Ведрица”, модерният балет, Ученическият гвардейски отряд, театралните таланти на училището и децата от ОДГ „Дъга” сътвориха чудото, наречено благотворителност. Своят специален поздрав на френски език, с много музика, слово и танци, поднесоха театралите, изучаващи езика на Молиер в гимназията.
С песента на Випуск 2008 „Пет червени рози” бяха извикани на сцената госпожа Чавдарова, директор на ГПЧЕ”Христо Ботев” и учителите, към които порасналите момичета и момчета изразиха своята любов, уважение и дълбок поклон за всеотдайния им професионализъм, помогнал им да се изградят като личности.

Още снимки
 Прочитания: 2372 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign