Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стипендия "Кърджали"

 24 Май 2008

Тази година за втори път община Кърджали връчи специалната едногодишна стипендия „Кърджали”. Носител на наградата- стипендия в размер на 2 200лв с грамота и статуетка за най –изявен абитуриент за 2008г. стана Живко Недялков Георгиев от СОУ „П.Р.Славейков”.
За отлично представяне на пролетната конференция на Съюза на математиците в България през 2007г. Живко Георгиев бе приет предсрочно в Техническия университет във Варна. Той има публикувани две разработки в списание „Математика” на тема „Египетски дроби”, за която е удостоен с почетна грамота от министъра на образованието Даниел Вълчев. Живко участва в Международна олимпиада по математика с проект „Квадратни салфетки и теоремата на Питагор” и с разработка „Върху една задача от 46 Международна олимпиада по математика”. През настоящата 2008 година той е приет предсрочно в Плавдивския университет „П. Хилендарски”.Участва и в Националния конкурс „Млади таланти”, където е отличен с първо място.
Днес Живко прие с благодарност наградата и сподели, че тя не би била възможна без подкрепата на учителите и училището му, който са му дали шанс и подкрепа за развитие.
Лично кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис връчи приза на Живко Георгиев и му пожела успех и за напред.

Още снимки
 Прочитания: 2480 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign