Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбеляза 2 юни

 02 Юни 2008

С възпоменателен ритуал пред Паметника на Освободителите днес Кърджали отбеляза 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Цветя и венци в знак на признателност и поклон пред родолюбието и себеотрицанието на героите поднесоха Областна администрация, Общински съвет Кърджали и кметът на Община Кърджали, Областна дирекция “Полиция”, учебни заведения, институции, организации и граждани. Кърджалийци коленичиха и сведоха глави в минута мълчание в памет на загиналите.
Нашите светли герои са всъщност не умилителният ни спомен за минали събития, а връзката между епохите и поколенията, връзката между хората с различни възгледи, убеждения и ценности. Нашите герои ни призовават към обединение и съгласие, обединение, което всъщност се нарича патриотизъм, хуманизъм, съвест. Вечна слава на паметта и делото на Христо Ботев и неговите съратници, на командирите и войниците, загинали за освобождението и независимостта на страната ни. Да живее България!, каза в словото си кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Точно в 12 в Кърджали прозвучаха сирените на историята и напомниха на всички за подвига на загиналите за свободата на Отечеството.

Още снимки
 Прочитания: 2152 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign