Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Президентска визита в Кърджали

 09 Юни 2008

На 6 и 7 юни в Кърджали се проведе традиционната годишна среща “без вратовръзки “ на президента Георги Първанов с посланиците на страните - членки на ЕС у нас .
Гостите бяха посрещнати от кмета на града инж .Хасан Азис и областния управител инж. Ангел Коджаманов в двора на Бизнесинкубатора.След разговора с дипломатите държавният глава направи няколкоминутно изявление в двора на РИМ и отговори на журналистически въпроси. Акцентът бе върху очаквания на 16 юли доклад на ЕК за напредъка на страната ни .
Предстоящата седмица е решаваща за България .Смятам , че докладът ще бъде критичен, но и окуражаващ, коментира Първанов и перифразира названието на един известен филм “Брюксел на сълзи не вярва “, за да подчертае , че не трябва да очакваме снизхождение.Той се спря на някои законодателни инициативи на правителството, които дават надежда за справяне със сериозните проблеми на престъпността и корупцията.
В срещата” без вратовръзки” в Кърджали участваха 25 посланици на страните – членки на ЕС.Заедно с тях бяха и вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и ген. Никола Колев - съветник на президанта по военните въпроси.
Преди да разгледат експозициите на РИМ Г. Първанов и доайенът на дипломатическите мисии - посланикът на Словакия Михал Котман засадиха японски вишни в двора на музея.
Искам да благодаря на моя любим Кърджали , на кмета ,на областния управител и обществеността за гостоприемството по време на тази , смятам знакова за града и региона визата , каза държавният глава.
Г. Първонов сподели , че е избрал столица на Източтните Родопи за поредната си среща с посланиците , заради богатото културно – историческо наследство на региона , което би искал да им покаже.
Въпреки дъждовното време гостите се изкачиха на скалния дворец Перперикон .
Програмата на първата дама Зорка Първанова и съпругите на дипломатите включваше също посещение на РИМ , те разгледаха още Художествената галерия “Станка Димитрова “ и средновековния комплекс “Св .Йоан Предтеча “ .

Още снимки
 Прочитания: 2406 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign