Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали - център на ученически туризъм

 13 Юни 2008

От днес в продължение на три дни Кърджали ще бъде домакин на Първия национален ученически туристически събор под мотото “Да приобщим децата към туризма". Участват групи от почти всички региони на България – Етрополе, Банско, Варна, Белоградчик, Самоков, Карлово и София. Целта е да се осмисли модулът “Туризъм" като част от училищната програма и привлекат децата в прородо-изследователска и екологично - защитна дейност .
Инициатори и организатори на проявата са Българската федерация по туризъм, Сдружение “Родолюбец-2007" и Пешеходен клуб “Малката Ахрида” - Кърджали, Младежки информационно- консултантски център - Кърджали, СОУ ”Св. Климент Охридски" и СОУ”П. Р. Славейков".
Съборът се провежда със сериозната финансова подкрепа на община Кърджали и е под потронажа на кмета инж. Хасан Азис.
Ог 13 до 15 юни учениците ще се включат в различни спортно – туристически състезания, ще посетят Астрономическата обсерватория, средновековния комплекс "Св. Йоан Предтеча" и църквата "Успение Богородично" в Кърджали.
Програмата предвижда още поход до Перперикон, с. Дядовци и Дяволския мост.
В рамките на събора ръководителите на групите ще обменят опит и дискутират на тема “Как да приобщим децата към туризма - проблеми и предизвикателства”.
В последния ден на събора участниците ще посетят и Военнополевия лагер в с. Широко поле.
Идеята е съборът да се превърне в традиционен и Кърджали стане център на ученически туризъм в България.


 Прочитания: 2091 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign