Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младите туристи очаровани от Източните Родопи

 16 Юни 2008

Над 220 деца от цяла България се събраха в Кърджали на първия по рода си Национален туристически ученически събор „Да приобщим децата към туризма – Кърджали 2008”. В продължение на три дни учениците, заедно със своите връстници от СОУ „П. Р. Славейков” и СОУ „Св. Климент Охридски” се запознаха с природните и културно-историческите забележителности от област Кърджали.
Съборът бе открит от зам.-кмета инж. Васил Бобеков, след което участниците обмениха опит в извънкласните форми по туризъм към двете кърджалийски училища. Младите планинари поднесоха и цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на града.
Националният ученически туристически събор изненада неприятно участниците с лошото време, но това не им попречи да проведат своите спортно-туристически състезания на базата на Националния военнополеви лагер в с.Широко поле. Срещата бе закрита с обявяване на резултатите от различните надпревари и награждаване на победителите.
Организатори на събитието бяха Българската федерация по туризъм, община Кърджали и Младежки информационен консултативен център.
Участниците в събора останаха очаровани от Източните Родопи, а организаторите си пожелаха следващата година в него да се включат още толкова ученици , защитници на природата и културно-историческите дадености на България.

Още снимки
 Прочитания: 2217 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign