Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кредит за 3 мил. евро получава болницата в Кърджали

 27 Юни 2008

Договор за кредит в размер на 3 мил. евро подписаха Дексиа Комуналкредит Банк АГ-Виена /лидер в публичните финанси за Централна и Източна Европа / и МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски" Кърджали. Подписи под документа сложиха Дитер Кандут - ръководител на екипа на банката за инфраструктура и д-р Тодор Черкезов - изпълнителен директор на най – голямото здравно завадение в региона.
На церемонията присъстваха зам.-министърът на финансите Атанас Кънчев, Дамян Дамянов –изпълнителен директор на Дексиа Комуналкредит за България, зам.-кметът на община Кърджали Нурджан Юсеин, шефове на здравни заведения в Кърджали, председателят на УС на Гражданско сдружение ЕСИП Вера Бойкова, банкери, финансисти, предствители на местния бизнес.
Това е първият по рода си договор за кредитиране на здравно заведение в България и вярвам, че поставяме начало за добро сътрудничество, каза г-н Дитер Кандут.
Кредитът, предоставен ни от водеща европейска финасова институция, ще подкрепи нашия амбициозен план за обновяване на болницата и усилията ни да предлагаме качествени медицински услуги на местното население, сподели д-р Тодор Черкезов.
Това, което се случва в Кърджали днес е уникално за страната. Във времето, когато се извършва реформа в сферата на здравеопазването е особено важно да се търсят алтернативни източници за издръжка на болничните заведения, коментира Атанас Кънчев - зам.-министър на финансите.
Болницата в Кърджали е едно от най – добре управляваните здравни заведения в страната, в това се убедихме по време на проучването на здравното заведение преди да отпуснем кредита, каза и Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Дексиа Комуналкредит Банк за България.
Цялостната дейност по реализиране на проекта - от извършването на енергийния одит, проектирането и организацията на процедурите по избор на финасиращата организация се осъществява с активното съдействие на Гражданско сдружение “ЕСИП “- главен консултант на МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски“ АД по този проект.
Три милиона евро ще бъдат предоставени на лечебното заведение в Кърджали за осъществяване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на съществуващите сгради. Подписаното споразумение включва дългосрочен банков кредит за срок от 12 г.

Още снимки
 Прочитания: 2881 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign