Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученици от ГПЧЕ ”Христо Ботев” – За втора поредна година първи в страната на Лингвистично кенгуру 2008

 25 Юни 2008

На 24 юни т.г. в огледалния салон на издателство „Захари Стоянов” в София, на тържествено награждаване на победителите от Международното лингвистично кенгуру - 2008” бяха отличени ученици от ГПЧЕ”Христо Ботев” град Кърджали - Владимир Анков Русев от 8 Н1, Мюжгян Якуб Осман от 9Н1 и Таня Красимирова Иванова от 9Ф. Те бяха наградени с грамоти лично от заместник министъра на образованието – г-н Кирчо Атанасов. Тримата са постигнали максимален брой точки – 190 на теста по немски и френски език – най-висок резултат за цялата страна в тяхната възрастова група.
В състезанието, провело се през месец април 2008 г. взеха участие над 7000 момичета и момчета от цялата страна, разделени в 5 възрастови групи. Инициатор е международната организация IDEA, в която членуват България, Беларус, Италия, Казакстан, Кипър, Молдова, Румъния и Русия. В България то бе организирано за втори пореден път от Фондация „Млада България” и Министерството на образованието и науката. Тази година бе прибавен и тест по руски език.
Осем бяха победителите, доказали убедително своите езикови познания: по английски, немски, френски и испански език. Сред тях са и тримата ученици от ГПЧЕ ”Христо Ботев”, които за пореден път показаха класа в знанията си по чужд език и достойно защитиха името на своето училище, което е лидер в чуждоезиковото обучение в област Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2657 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign