Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Програма на фестивала "Перперикон 2008 "

 28 Юни 2008

Продължава Международният фестивал на изкуствата “Перперикон 2008”. В афиша са вкючени и интересни предстваления за деца. Улица “Черешова №17” на театър “Л. Кабакчиев” - Казанлък е изградено по класическита книга “Мери Попинс”. Вълшебният свят е възпроизведен на сцената с прецизност и триизмерна мултимидиана анимация. Любопитно за малките зрители бе и представлението “Ние и То” на театър “Цвете”, което се проведе на открито. Малчуганите се срещнаха с любими приказни герои, а актьорите бяха в красиви костюми и играха на кокили.
Театър “Провокация” -София гостува в Кърджали с камерната постановка “Лодка в гората” от Николай Хайтов.
На 27 юни в РИМ се състоя арт –пърформанс “Звезди в нощта”. Проф. Александър Илиев представи спектакъл – пантомима, изграден по откъси от три Шекспирови пиеси “Ромео и Жулиета”, “Макбет” и “Хамлет”.
В рамките на фестивала се състоя и премиера на българския игрален филм “Летете с Росинант”, след което се проведе и среща на зрителите с част от екипа – режисьра Джеки Стоев, актьорите Ицхак Финци и Дидо Мачев и Джони Пенков.
Много приятна изнеда за кърджалийската публика бе и концертът “Стефан Върдобрев и приятели” с участието на Иван Лечев и Христо Мутафчиев, които представиха филмова и театрална музика.
Още снимки
 Прочитания: 2143 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign